Witaj !   Załóż konto  |  Zaloguj się
      Jesteś tutaj:   Strona główna  |  Bezpieczeństwo
Sprzedaż

Usługi

Kontakt

CENTRUM BHP ARKAS TARNÓW
Ul. Czerwona 55b; 33-100 Tarnów

Pracujemy w godzinach
Pn-Pt: 8.00-17.00
Sob: 9.00-13.00

Numery kontaktowe
tel: (014) 655 36 35
gsm: +48 606 182 710
fax: (014) 655 36 34

Bezpieczeństwo 

Bezpieczeństwo i polityka prywatności

 

1.POSTANOWIENIA OGÓLNE

 

Administratorem danych osobowych zbieranych za pośrednictwem Sklepu Internetowego jest firma Centrum BHP ARKAS P. Salamon z siedzibą w Tarnowie (adres siedziby i adres do korespondencji: ul. Czerwona 55 b, 33-100 Tarnów); NIP: 8731894826; REGON: 120505224; adres poczty elektronicznej: sklep@centrum-bhp.com - zwana dalej „Administratorem” i będąca jednocześnie Usługodawcą Sklepu Internetowego i Sprzedawcą.

 

Dane osobowe Usługobiorcy (Klienta) są przetwarzane zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz.U. Nr 133, poz. 883 ze zm.) oraz ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 r. (Dz.U. Nr 144, poz. 1204 ze zm.).

 

Administrator dokłada szczególnej staranności w celu ochrony interesów osób, których dane dotyczą, a w szczególności zapewnia, że zbierane przez niego dane są przetwarzane zgodnie z prawem; zbierane dla oznaczonych, zgodnych z prawem celów i niepoddawane dalszemu przetwarzaniu niezgodnemu z tymi celami; merytorycznie poprawne i adekwatne w stosunku do celów, w jakich są przetwarzane oraz przechowywane w postaci umożliwiającej identyfikację osób, których dotyczą, nie dłużej niż jest to niezbędne do osiągnięcia celu przetwarzania.

 

Wszelkie słowa, wyrażenia i akronimy występujące na niniejszej stronie i rozpoczynające się dużą literą (np. Sprzedawca, Sklep Internetowy, Usługa Elektroniczna) należy rozumieć zgodnie z ich definicją zawartą w Regulaminie Sklepu Internetowego dostępnego na stronie internetowej www.centrum-bhp.com w zakładce Regulamin.

 

2.CEL I ZAKRES ZBIERANIA DANYCH

 

Celem zbierania danych osobowych przez Administratora jest:

nawiązanie, ukształtowanie treści, zmiana, wykonanie lub rozwiązanie stosunku umownego między Usługodawcą (Sprzedawcą) i Usługobiorcą (Klientem) polegającego na świadczeniu Usług Elektronicznych poprzez Sklep Internetowy lub zawarciu i wykonaniu Umowy Sprzedaży Produktów oraz ich dostarczenia do Klienta.

marketing bezpośredni własnych produktów lub usług Administratora.

 

Odbiorcy danych osobowych:

W przypadku Klienta, który korzysta w Sklepie Internetowym ze sposobu dostawy przesyłką kurierską Administrator udostępnia zebrane dane osobowe Klienta, w zakresie i nie dłużej niż jest to niezbędne dla dokonania dostawy, wybranemu przewoźnikowi realizującemu przesyłki na zlecenie Administratora.

W przypadku Klienta, który korzysta w Sklepie Internetowym ze sposobu płatności elektronicznych lub kartą płatniczą Administrator udostępnia zebrane dane osobowe Klienta, w zakresie i nie dłużej niż jest to niezbędne dla dokonania płatności, wybranemu podmiotowi obsługującemu powyższe płatności w Sklepie Internetowym.

 

Administrator przetwarza następujące dane osobowe Usługobiorców (Klientów): imię i nazwisko; adres poczty elektronicznej; numer telefonu kontaktowego; adres (ulica, numer domu, numer lokalu, kod pocztowy, miasto, kraj). W wypadku Usługobiorców (Klientów) nie będących jednocześnie konsumentami Administrator przetwarza dodatkowo nazwę firmy oraz numer identyfikacji podatkowej (NIP).

 

Podanie danych osobowych, o których mowa w pkt. 2 jest niezbędne do świadczenia przez Usługodawcę Usług Elektronicznych w ramach Sklepu Internetowego lub zawarcia Umowy Sprzedaży Produktów. Każdorazowo zakres wymaganych danych wskazany jest także w Regulaminie Sklepu Internetowego oraz przed rozpoczęciem świadczenia określonej Usługi Elektronicznej lub zawarciem Umowy Sprzedaży na stronie Sklepu Internetowego.

 

3.COOKIES I DANE EKSPLOATACYJNE

 

Pliki Cookies (ciasteczka) są to niewielkie informacje tekstowe w postaci plików tekstowych, wysyłane przez serwer i zapisywane po stronie użytkownika odwiedzającego stronę Sklepu Internetowego (np. na dysku twardym komputera, laptopa, czy też na karcie pamięci smartfona – w zależności z jakiego urządzenia korzystasz odwiedzając nasz Sklep Internetowy). Szczegółowe informacje dot. Cookies, a także historię ich powstania można znaleźć m.in. tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasteczko.

 

Usługodawca przetwarza dane zawarte w plikach Cookies podczas korzystania przez odwiedzających ze strony internetowej Sklepu Internetowego w następujących celach:

-identyfikacji Usługobiorców jako zalogowanych w Sklepie Internetowym i pokazywania, że są zalogowani;

-zapamiętywania Produktów dodanych do koszyka w celu złożenia Zamówienia;

-zapamiętywania danych z wypełnianych Formularzy Zamówienia, ankiet lub danych logowania do Sklepu Internetowego;

-dostosowywania zawartości strony Sklepu Internetowego do indywidualnych preferencji Usługobiorcy (np. dotyczących kolorów, rozmiaru czcionki, układu strony) oraz optymalizacji korzystania ze stron Sklepu Internetowego;

-prowadzenia anonimowych statystyk przedstawiających sposób korzystania ze strony Sklepu Internetowego oraz badania potrzeb Usługobiorców, z wyłączeniem personalnej identyfikacji Usługobiorcy;

-badania cech zachowań odwiedzających poprzez analizę ich działań (powtarzające się wizyty na stronach, słowa kluczowe itp.) w celu stworzenia ich profilu i dostarczenia im reklam dopasowanych do ich przewidywanych zainteresowań, także wtedy kiedy odwiedzają oni inne strony internetowe w sieci reklamowej Google Inc.(remarketing).

 

Standardowo większość przeglądarek internetowych dostępnych na rynku domyślnie akceptuje zapisywanie plików Cookies. Każdy ma możliwość określenia warunków korzystania z plików Cookies za pomocą ustawień własnej przeglądarki internetowej. Oznacza to, że można np. częściowo ograniczyć (np. czasowo) lub całkowicie wyłączyć możliwość zapisywania plików Cookies na Twoim komputerze – w tym ostatnim wypadku jednak może to mieć wpływ na niektóre funkcjonalności Sklepu Internetowego (przykładowo niemożliwym może okazać się przejście ścieżki Zamówienia poprzez Formularz Zamówienia).

 

Ustawienia przeglądarki internetowej w zakresie plików Cookies są istotne z punktu widzenia zgody na korzystanie z plików Cookies przez nasz Sklep Internetowy – zgodnie z przepisami taka zgoda może być również wyrażona poprzez ustawienia przeglądarki internetowej.

 

Szczegółowe informacje na temat zmiany ustawień dotyczących plików Cookies oraz ich samodzielnego usuwania w najpopularniejszych przeglądarkach internetowych dostępne są w dziale pomocy przeglądarki internetowej oraz na poniższych stronach:

  • w przeglądarce Chrome

  • w przeglądarce Firefox

  • w przęglądarce Internet Explorer

  • w przeglądarce Opera

  • w przeglądarce Safari

 

Usługodawca przetwarza również zanonimizowane dane eksploatacyjne (tzw. logi – adres IP, domena) do generowania statystyk pomocnych w administrowaniu Sklepem Internetowym. Dane te mają charakter zbiorczy i anonimowy, tj. nie zawierają cech identyfikujących osoby odwiedzające stronę Sklepu Internetowego. Logi nie są ujawniane osobom trzecim.

 

4.PODSTAWA PRZETWARZANIA DANYCH

 

Podanie danych osobowych przez Usługobiorcę/Klienta jest dobrowolne, aczkolwiek niepodanie wskazanych w Regulaminie danych osobowych niezbędnych do zawarcia Umowy sprzedaży lub umowy o świadczenie Usługi Elektronicznej skutkuje odmową zawarcia tejże umowy. Dane niezbędne do zawarcia Umowy sprzedaży lub umowy o świadczenie Usługi Elektronicznej wskazane są także każdorazowo na stronie internetowej Sklepu internetowego.

 

Podstawą przetwarzania danych osobowych Usługobiorcy/Klienta jest konieczność realizacji umowy, której Usługobiorca/Klient jest stroną lub podjęcia na jego żądanie działań przed jej zawarciem. W przypadku przetwarzania danych w celu marketingu bezpośredniego własnych produktów lub usług Administratora podstawą takiego przetwarzania jest zgoda Usługobiorcy/Klienta.

 

5.PRAWO KONTROLI, DOSTĘPU DO TREŚCI SWOICH DANYCH ORAZ ICH POPRAWIANIA

 

Usługobiorca ma prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich poprawiania.

 

Każdej osobie przysługuje prawo do kontroli przetwarzania danych, które jej dotyczą, zawartych w zbiorze danych Administratora, a zwłaszcza prawo do: żądania uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania danych osobowych, czasowego lub stałego wstrzymania ich przetwarzania lub ich usunięcia, jeżeli są one niekompletne, nieaktualne, nieprawdziwe lub zostały zebrane z naruszeniem ustawy albo są już zbędne do realizacji celu, dla którego zostały zebrane.

 

W przypadku przetwarzania danych w celu marketingu bezpośredniego własnych produktów lub usług Administratora osoba, której dane dotyczą uprawniona jest także do wniesienia pisemnego, umotywowanego żądania zaprzestania przetwarzania jej danych ze względu na jej szczególną sytuację oraz wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania jej danych.

 

W celu realizacji uprawnień, o których mowa powyżej można korzystać poprzez przesłanie stosownej wiadomości pocztą elektroniczną na adres: sklep@centrum-bhp.com albo pisemnie na adres Administratora.

 

6.POSTANOWIENIA KOŃCOWE

 

Sklep Internetowy może zawierać odnośniki do innych stron internetowych. Administrator namawia by po przejściu na inne strony, zapoznać się z polityką prywatności tam ustaloną. Niniejsza polityka prywatności dotyczy tylko niniejszego Sklepu Internetowego.

 

Administrator stosuje środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych osobowych odpowiednią do zagrożeń oraz kategorii danych objętych ochroną, a w szczególności zabezpiecza dane przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, zabraniem przez osobę nieuprawnioną, przetwarzaniem z naruszeniem obowiązujących przepisów oraz zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem.

 

Usługodawca udostępnia następujące środki techniczne zapobiegające pozyskiwaniu i modyfikowaniu przez osoby nieuprawnione, danych osobowych przesyłanych drogą elektroniczną: zabezpieczenie zbioru danych przed nieuprawnionym dostępem.


Kontynuuj Zakupy
Informacje
ZAAWANSOWANE
Ilość: 0 szt.
Suma: 0.00zł
Zamów!
  LISTA ZAKUPÓW:   ROZWIŃ ZWIŃ
Promocje
 Sandały robocze BRISBANE S1 SRC
Sandały robocze BRISBANE S1 SRC
122.00zł
102.48zł


Dodaj do schowka Sandały robocze BRISBANE S1 SRC   Dodaj do koszyka: Sandały robocze BRISBANE S1 SRC
 Sandały robocze BRISBANE S1 SRC
Sandały robocze BRISBANE S1 SRC
122.00zł
102.48zł


Dodaj do schowka Sandały robocze BRISBANE S1 SRC   Dodaj do koszyka: Sandały robocze BRISBANE S1 SRC
Najczęściej kupowane
1) Tarcza do zatrzymywania pojazdów-Lizak policyjny
Tarcza do zatrzymywania pojazdów-Lizak policyjny
28.50zł

Dodaj do schowka Tarcza do zatrzymywania pojazdów-Lizak policyjny   Dodaj do koszyka: Tarcza do zatrzymywania pojazdów-Lizak policyjny
2) Nakolanniki robocze - wkładki piankowe
Nakolanniki robocze - wkładki piankowe
13.00zł

Dodaj do schowka Nakolanniki robocze - wkładki piankowe   Dodaj do koszyka: Nakolanniki robocze - wkładki piankowe
3) Filrt przeciwpył.wielor. E 952 P2 R EUROMASK ETNA
Filrt przeciwpył.wielor. E 952 P2 R EUROMASK ETNA
8.00zł

Dodaj do schowka Filrt przeciwpył.wielor. E 952 P2 R EUROMASK ETNA   Dodaj do koszyka: Filrt przeciwpył.wielor. E 952 P2 R EUROMASK ETNA
4) Półmaska ochronna filtrująca FS-17V/FFP1 D
Półmaska ochronna filtrująca FS-17V/FFP1 D
2.10zł

Dodaj do schowka Półmaska ochronna filtrująca FS-17V/FFP1 D   Dodaj do koszyka: Półmaska ochronna filtrująca FS-17V/FFP1 D
5) Filrt przeciwpył.wielor. EW 952 P2 R węgl.akt.ETNA
Filrt przeciwpył.wielor. EW 952 P2 R węgl.akt.ETNA
9.90zł

Dodaj do schowka Filrt przeciwpył.wielor. EW 952 P2 R węgl.akt.ETNA   Dodaj do koszyka: Filrt przeciwpył.wielor. EW 952 P2 R węgl.akt.ETNA
6) Profil ostrzegawczy PN3864 żółto-czarny 4x4x125 cm
Profil ostrzegawczy PN3864 żółto-czarny 4x4x125 cm
15.01zł

Dodaj do schowka Profil ostrzegawczy PN3864 żółto-czarny 4x4x125 cm   Dodaj do koszyka: Profil ostrzegawczy PN3864 żółto-czarny 4x4x125 cm
7) Profil ostrzegawczy PN6483 żółto-czarny 5x5x125 cm
Profil ostrzegawczy PN6483 żółto-czarny 5x5x125 cm
15.01zł

Dodaj do schowka Profil ostrzegawczy PN6483 żółto-czarny 5x5x125 cm   Dodaj do koszyka: Profil ostrzegawczy PN6483 żółto-czarny 5x5x125 cm
8) Spodnie robocze do pasa ORION TEODOR szare
Spodnie robocze do pasa ORION TEODOR szare
94.00zł

Dodaj do schowka Spodnie robocze do pasa ORION TEODOR szare   Dodaj do koszyka: Spodnie robocze do pasa ORION TEODOR szare
9) Kombinezon roboczy malarski DT 221
Kombinezon roboczy malarski DT 221
25.01zł

Dodaj do schowka Kombinezon roboczy malarski DT 221   Dodaj do koszyka: Kombinezon roboczy malarski DT 221
10) Kamizelka ostrzegawcza KAM2 pomarańczowa
Kamizelka ostrzegawcza KAM2 pomarańczowa
8.00zł

Dodaj do schowka Kamizelka ostrzegawcza KAM2 pomarańczowa   Dodaj do koszyka: Kamizelka ostrzegawcza KAM2 pomarańczowa



Copyright ©2017 www.sklep.arkas-bhp.com
Podane ceny zawierają podatek VAT.
Oprogramowanie i grafika © 2011 Mysklep.pl
Powered by osC PRO Wszelkie prawa zastrzeżone.